Weer thuis

Het is 13 juni – we zijn alweer een half jaar terug van onze reis. Nee, niet ‘een half jaar thuis’, dat is pas sinds een maand of twee, drie zo. Het ging namelijk als volgt…

Op 13 december landden we op Schiphol. Na een gezellige thuiskomdag en wat bijslapen togen we al snel naar Utrecht om op zoek te gaan naar een huurhuis. Dat vonden we behoorlijk snel: op 29 december kregen we de sleutel van ons huis. Ondertussen waren we al op zoek gegaan naar laminaat en vloerbedekking, want dat moest er nog wel in. En tussen de kerstdagen en oud & nieuw door was het niet echt makkelijk om alles te bestellen en snel binnen te krijgen. Vervolgens moest ook de container met spullen gebracht worden – die stond op 9 januari binnen. En toen begon het grote uitpakken.

Inmiddels was ik op de eerste werkdag van 2009 weer aan het werk gegaan. Vanuit Brabant naar Utrecht reizen is echter geen pretje, zeker niet met het OV op besneeuwde en bevroren weken: op 5 januari deed ik er 2,5 uur over om bij Rhinofly te komen! Gelukkig heb ik in Zuid-Amerika wel geleerd om te slapen in de bus!
Joost kreeg een verrassing te verwerken: hij bleek toch zijn baan kwijt te zijn. Na wikken, wegen en solliciteren heeft hij besloten om voor zichzelf te beginnen. Zijn bedrijf heet Divers IT. Sinds maart is hij nu aan de slag, en het gaat goed.

Dus zo begon ons Nederlandse leventje weer. Het was erg wennen aan de drukte die bij het Nederlandse leven hoort. Pas sinds april hebben we het idee dat we weer echt thuis zijn. We genieten van ons huis en het grasveldje; van bezoekjes aan familie en vrienden; van lekker thuis op de bank zitten. Maar als we onze foto’s zien, komen de herinneringen weer boven en zouden we af en toe wel weer terug willen – met name naar Zuid-Amerika. Maar dat zal nog wel even op zich laten wachten…! Eerst maar eens zorgen dat er een fotoalbum komt van de hele reis, en dan van alle mooie portretten, landschappen, bloemenfoto’s…

We hebben ontzettend van onze reis genoten, hebben er geen moment spijt van. Mocht jij met de gedachte spelen om ook op wereldreis te gaan, dan kunnen we alleen maar zeggen: “Doen!” We hopen dat jullie genoten hebben van onze verhalen en foto’s. Tot zover dit blog!

Joost & Esther