Wij en de wereldbol (46)

aucklandDe skyline van Auckland wordt gedomineerd door een slanke toren: de SkyCity Tower. Hij is net zo hoog als de Eiffeltoren (met alle antennes van de toren in Auckland meegerekend). Gek genoeg is in onze gedachten de Eiffeltoren veel kleiner dan de SkyCity Tower. Maar dat is dus niet zo. Er is wel een ander groot verschil: de hoogte waarop je als bezoeker kunt staat. Die verdieping ligt in Parijs wel veel hoger. In de SkyCity Tower werden we met een snelle lift (met een kijkgat in de vloer!) naar zo’n 190 meter gebracht. Dan heb je al een schitterend uitzicht over Auckland, want zo ontzettend veel hoge gebouwen staan daar niet.En brr, er zit hier en daar een stukje doorzichtige vloer!

wereldbolDe haven was erg mooi, er voeren veel zeilschepen onder de grote brug door. En in de stad was het lekker druk: kerstdrukte. Bij een boekhandel staat een 5 meter hoge kerstman op de gevel, en bij TVNZ (de nationale TV-zender) was een gezellig feestje bezig (net onder de toren). De wereldbol was er ook en kreeg wat nieuwsgierige blikken!

Toen het wat donkerder werd, was het tijd om ons tafeltje in het hoge restaurant op te zoeken. Dit restaurant, Orbit, draait in ongeveer een uur rond, dus je ziet heel Auckland en omgeving aan je voorbij trekken, terwijl de zon ondergaat. En het eten was ook erg lekker. Naderhand nog eens van het uitzicht genoten, nu met lichtjes. En dat was de laatste avond van onze wereldreis… want die in het vliegtuig telt niet echt mee.