Laatste nachtje

Nog een nachtje slapen in den vreemde en dan beginnen we aan onze reis naar huis. Gisteren hebben we de tassen omgekeerd, veel weggegooid en de rest opnieuw ingepakt. Vandaag wat laatste dingetjes gedaan, Funda afgestruind voor huizen en daarna naar Auckland gegaan. De stad zag er in de zon een stuk anders uit dan 3 maanden geleden. Ongelofelijk dat het al weer zo lang geleden is. Uiteraard wat lastminute shopping gedaan.

skytowerVanavond hebben we ons laatste avondmaal gegeten in de Auckland Skytower. Ze zijn hier ontzetted tros dat deze toren met z’n 328 meter het hoogste gebouw op het zuidelijk halfrond is. Hij is wel 4 meter hoger dan de eifeltoren. Echter, bij de eifeltoren sta je bijna bovenaan en hier is het observatieplatform al op 180m. Ze hebben de antenne dus net hoog genoeg gemaakt om ‘m hoger te maken dan de eifeltoren. Ja, zo kan ik het ook.
De rit in de lift is wel erg spectaculair, want je staat namelijk op glas en je ziet de bodem onder je wegzakken als je omhoog gaat. Als de lift hoger komt, kijk je ineens naar buiten en zie je je langzaam boven de stad uitstijgen. Als de liftdeur opengaat bij het observatieplatform is het uitzicht adembenemend. Zeer mooi zicht over de stad, havens, brug, vulkanen, heuvels, bootjes en water. In de buitenste rand zitten ook glazen vloerplaten zodat je recht naar beneden kunt kijken. Er staat dat het net zo stevig is als het beton waar je op staat, maar toch vind ik het niet prettig om erop te staan. En zo te zien deelt de meerderheid van de bezoekers mijn mening.
Het eten in het Orbit restaurant, dat langzaam ronddraaid, was heerlijk. Ook hier een prachtig uitzicht natuurlijk: langzaam werd het donker en gingen de lichtjes aan.

Zo, en dan nu maar naar bed voor onze laatste nacht in het buitenland. Morgen rond uurtje of 10 gaan we al op naar het vliegveld.

Raar idee hoor nog 1 dag… Bedenk maar dat het voor ons nog 2 dagen is ;-)

Ik kijk er nu al naar uit. Wij hebben een suite in het Sky Tower hotel…. op oudjaarsavond. Hoe mooi kan je het krijgen?