Rainbow Warrior

Vandaag hebben we gedoken naar Green Peace’s Rainbow Warrior. Het weer was weer geweldig (volgens de voorspellingen de laatste mooie dag van ons verblijf hier zo te zien), prachtig zonnetje en op wat sluier bewolking na een prachtig blauwe lucht.
We zijn eerst naar Matauri Bay gereden en vandaar in een boot gestapt en naar de Warrior gevaren die daar slechts 10 minuten varen vanaf ligt. Ik had geregeld dat we als eerste het water in mochten. Ik wil immers het wrak filmen en geen duikers en bubbels. Het zicht was niet geweldig, maar het was toch een mooie duik. Het wrak is mooi begroeid met juweel annemonen en zooanthids. In het wrak natuurlijk veel vis, maar ook veel Demoiselle’s die hun plekje behoorlijk fanatiek verdedigen. Weer veel clown naaktslakken net als bij de Poor Knight eilanden. De video is wel aardig geworden. Kan daar wel iets moois van maken denk ik.

Tussen de duiken door hebben we geluched op een strand waarbij we een waanzinnig mooie zon hadden met een misterieuze circel eromheen. De 2e duik was bij een eilandje. Er waren een paar zeeleeuwen, maar die hebben we niet gezien. Zaten zeker bij de andere duikers. Wel veel anders vissen en ondiep prachtig spel van zonnestralen en kelp. Al met al een paar mooie laatste duikjes van onze reis.